merdeka !!!!!

merdeka!!!
merdeka!!!
merdeka !!!


Mari kita seluruh warga negara ... ramai2 menyambut hari MERDEKA!! whoa !!! semangat gitu... :)
alaaa.... da 12.13 ni....tak ada papew sambutan kat sini this night...bunger2 api pon tak nampak :(...sepi je....sunyi je..  tapi yang beshnyer ada QIYAMULLAIL merdeka pagi japgi :) ..  sambut Merdeka islamic punyer.... MERDEKA +++ 10 MALAM TERAKHIR RAMADHAN ... whoa... sweettttnyer ......... mwacss... 

erm...dah 53 tahun bumi malaysia ni hidup bebas... yeah... freedom ! LOVE IT ! :) walaupun aku kurang faham sangat apa sebenarnya maksud merdeka ni....(sebab cam banyak je definition nyer...buta warna akuh mencari yang mana the main one..aduss..) it's okay... as long as aku hormati negara kesayangan ni ...yeah... Malaysia di hatiku.. um... aku tak dapat imagine camner la kalau aku ni dilahirkan di Palestine kan....keturunan Palestine...menetap di sana(even akan lawa/cantik..he he...).... ouch... siksa nyer... cam yang aku tengok dalam video ustaz tunjuk aritu(saat Palestine di kucar - kacirkan) .... mau hilang air dlm badan aku... menangis gilerr ah...... ustaz pesan..."jangan nangis je....derma....doakan mereka lepas solat.." 


 so... sepatutnyer.... kita ni  kena sangat2 bersyukur... ALLAH SWT masih lagi beri kita kesempatan untuk bertaubat....beribadat kpdNya...mencari rezeki yang halal....peluang untuk kita berkahwin(kpd yang xkwin lagi..he he)....memberi kita masa untuk memuhasabah diri .... um... kenapa lah..aku tak sedar-sedar diri lagi...masih  lalai dengan semua  nikmat ni.....itulah manusia... bila dapat nikmat...nak bersyukur nyer memang susah.....ya Allah... :( 


em....merdeka2 gak...raya pon da nak dekat... tak sabar lak nak balek rumah... hehehe... whoa.....beshnyerrr..... dapat spend time giler ah ngan fmily time ni...tahun depan da tak besh...akak da nak kahwinn.....xdur la le happy2 sangat ngn dia....dia mesti nak happy2 ngn hubby dia...alaaaaaaaaaa..... :( xpelah... life cycle kan... dah besar kena la kahwin....um.. okaylah... SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA YANG KE-53 ! kibarkan jalur gemilang...dan jangan lalai untuk kejar..... malam lailatul qadar samer yer(especially miss ika)... da... :)


                                                    
           

2 comments:

ayEr axa said...

smangAt mErdeka hg noH cik ikA... (ayEr)

whyteRosebud* said...

haha... ala.... tuh la ayer.... MALAYSIA di hatikuh ! yeah.. ^^ haha