untitled :(

Assalamualaikum....

Masalah... kematian... memang benda wajib dalam hidup..
trust me(ayat gigolo).....

Semalam... 11-11-11 .... aku kematian ciko... my lovely cat... :( ..
aku tak tahu nak luahkn perasaan sedihsebaksayu ni kat saper...
aku baru je take pic dengan dia ptg sebelum esok hari dia kena langgar...
aku nak story dekat boy aku.. dia cam bz je...just utk mndgr luahan simple aku ni...
last - last aku story dengan orang lain...tak tahan tanggung sorang-sorang kot...
Today lak... mylo...my kitty...baru je...... :( ya Allah..
ajal mereka sgt awal.....betapa singkatnyer kebahagiaan aku dengan Ciko dan Mylo.. :(
dy suka sgt duk dlm plastic bag


Sakitnyer perasaan aku ni....lemah...je aku rasa...aku da takder tempat untuk manja-manja...maen guling-guling... :( da takder dah....
sunyinyer...
yelah..aku emo....
malam ni...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hem, aku ada dengar ustaz kat radio/youtube ada cakap..
tak perlu sanget citer musibah kita kat orang laen....
so...
aku rasa better aku pendam jer masalah aku...
musibah pulak untuk hari esok yang lebeh baek...
sebab kita hidup perlu fokus pada solusi...bukan masalah...
insyaAllah...


p/s : hem .

HONEY KE LASER ?

Assalamualaikum.

Lama teruk aku tak update..
err...FB aku da delete bulan 9.. haha..bangga...

well, pernah dgr tak pasal 'HONEY NOT LASER' ?...



honey..madu.. so kalau madu je mesti manis..sedap...yummy...
benda sedap manis mesti semua orang suka.... macam Prof muhaya cakap...
kita kalau jumpa orang then borak-borak..
make sure apa yang keluar dari mulut kita tu madu...
takperlu nak sakit kan hati orang dengan laser yg panah tepat ke hati...eherm..lubuk hati...
Try bayangkan... kalau kita puji orang tu seikhlas hati..
mesti kita rasa gembira...kita dah luahkan perasaan kita dengan ikhlas kat dia.
kita tak perlu harapkan balik pujian dari dari dia...
mungkin kalau dia tak bagi apa2 pujian pon kat kita...
orang lain ada bagi diam-diam....who knows?
"alaa... diam-diam tak best r...tak dengar...tak kembang bontot aku.. takleh beli spender baru..."

okay... ingat...try la cari kesempurnaan dalam ketidaksempuranaan...
mungkin kalau kita dengar pujian dari orang..kita bangga giler dgn diri kita..kembangkempis...
sampai lupa kita ni hamba Allah je.... bukan apa-apa pon...kita takkan berjaya tanpa pertolongan Allah...
and mungkin bila kita tak dengar pon pujian tu adalah lebih baik sebab kita tak perlu takabur ke apa ke kan...just simple... comel je..
so..menda-menda gini...
takpayah kisah sangat...prof muhaya cakap just anggap semua yg kita buat untuk MENCARI REDHA ALLAH SWT...


alangkah indahnyaaa....
:)
ya Allah..
ampuni dosa-dosa kami :(

Bajet Lebih .

"Assalamualaikum.


Alo. blog manja ni dah nak majuk dah aku lama tak sentuh. sorry meh sapu losyen sikit kat blog ni sambil belai-belai. haha..


err ..dah lama aku tak online facebook .and aku akui i'm no longer facebooker ! lastly.  


okay. actually , aku geram la dengan lelaki yang over taste high taste tak padan dengan dia. hampeh gila.. dak la.. kalau dah dapat yang tu baik nak mati cukup la. yg nak suruh dia ubah fizikal dia tu apahai . tuhan bagi . tak puas hati lak.






"muka jerawat penuh . nak keluaq ngan aku p pebaik muka tu bagi elok " . ha tudia aih.. sabaq la sat. bagi la time katt kekasih tu nak hilangkan jerawat dia slow-slow. apa ingat senang nak hilangkan jerawat yg banyak.  tolak ansur la sikit. aku geram la tengok laki camni.. bajet kulit dia lawa kata kat awek sendiri...


"gemuk ! bagi kurus la badan tu , malu aku time dating "  tak leh blah . dah dia gemuk kau kata , kau tehegeh-hegeh ngorat dulu apahai? jangan la hina kekasih sendiri sampai macam tu.  fikir hati dan perasaan orang kau sayang tu .






i like selena gomez !!
p/s : oh. he's just like my little brother. hoho









Future .

Assalamualaikum.


sebab future tak leh nampak la kita kena imagine kan ia. hohoho.
p/s : ayat nak power.hahaha




Hem, cakap pasal future ni. aku rasa kan ramai je future dia dicontrol oleh parents, otak sempit dia sendiri , penjaga dia.
Macam aku, bajet nak jadi wartahwan sejak kecikk . butui aih. syok tengok orang dok dalam tivi tu hah hafal berita . dok bekenan la tak sangga.. but, accounting information system gak aku amek . err, ingat lagi time nak isi upu dulu.. ada je yang halang aku pilih komunikasi . nasihat psycho la... apa la... tanpa support dari ciapa-ciapa...haha aku pon macam... okayla... wartawan merantau...susah.. semua orang tak suka aku amek... okay...okay... down .. but syok time tu... masuk u.i.t.m weks..haha... now, baru terasa sedih teringat balik citak-citak kamek tu..err... cita terhalang k not cinta terhalang.


Mak aku cam tak la halang kan aku nak jadi wartahwan. but dia prefer aku amek accounting , professional la katakan.. prefer... tapi tak mustahil dia ubah fikiran bila tgk aku hebat dengan cara tersendiri time jadi wartahwan kelak.. tu ada niat lagi nak adi wartawan..hoho.. takpa... still jauh lagi perjalanan...


Dulu time kecik gak aku selalu idam nak jadi gundik michael murray bila besar kelak. haha.. well, future.. sapa leh teka kan... that's y aku letak gambar dia byk-byk dulu kat myspace... kot-kot la dia perasan aku dok upload gambar dia...dia terharu...haha... dulu aku layan myspace kuat ooo....lama gak..but mukabuku aku leh tahan sat je... 


hem, mak aku selalu je cakap nak jadi apa pun kena pandai pilih jalan and yang penting sempat jaga rumah nanti masak kemas jg anak husband..


so bila aku pikir balik kenapa lak aku nak nyesal tak amek mass com time dip kan... maybe time degree nanti..ada lagi harapan untuk aku berjuang ke arah tu.. maybe... future kita, kita leh rancang dengan baik... 


p/s : ni entry tungging buyung terbalik . aku ngantok. haha.. 







Lagu dan kehidupan

Assalamualaikum..

yeah blogger tak maju coming. gileer ayat down teruk! haha..
lama ah tak update... well, semenjak menjak menjak ni aku rasa tertindas lak kat ofis tu..
erk.dulu kata keja byk leh jadi rajin?

tak da ar an... tak sempat aku siapkan 1 keja, datang lagi...datang lagi...yeah...datang lagi... Fine. Then dapat ciput je time untuk siapakan. Haiyyaa... so, bila balik rumah... apalagi... berasmaradana dengan bantal la... haha..
yelah... letih. hekhek...
well , kalo tak buli dak praktikal sapa lagi depa nak buli... and lagi satu sebab kerja teramatla-amatla banyak... "ini swasta bukan kerajaan" .

Okay.. memandangkan aku pernah kantoi tertido time buat akaun depa yg banyak nak mati tu... aku pon start dengar lagu kt hp aku... dengar...dengar...
and aku rasa...

"whoa.. kena batang hidung aku ni lagu ni... " contohnyer la kan....just nak bagi hampa imagine camna yg aku maksudkan lagu byk babitkan kehidupan kita...

Katakan la seblum pergi mana -mana ... terbegaduh dengan parents... then, dalam keta terdengar lagu ni ...









confirm layan airmata... kan? sebab baru je tertengking parents tadi...


okay..
katakan la baru je break dengan partner hampa yang tah apapa tu ... then tiba-tiba hampa terdengar lagu ni ... 
p/s : say goodbye.. kiss my ass i hope you die.. wish me well you can go to hell ! :-P 
p/s : Natee Latif who introduce me dgn lagu ni. haha


confirm puas hati an dapat lepaskan geram sat. sebab baru je break. hahaha...


okay... katakanla hampa tenga mabuk becintan an...or terasa yang amat la sayang dekat sesaper an...
then terdengar lagu ni ..


chaaak !!
haha..

jessica simpson sgtla cantik dlm video ni.
p/s : jeff timmons hot :-)


okay. Lagu kdg2 dapat membantu untuk perbaiki kehidupan kita. err... i mean, motivasi..




p/s : dia gatal sebab hang gatal.
 hah??? ... tak... aku nak cari lagu tema seakan-akan ayat ni je...




Special untuk receptionist ke apa ke apa ke = nya .

Assalamualaikum.


well, da sebulan aku praktikal .. 


Er, beberapa hari lepas aku teman kawan aku p topup.. ..time lunch la... 
aku pon usha la hp kat kedai tu.. kawan aku pon usha sekali la before topup... tiba-tiba kak topup tu cakap "adik nak apa ni dik ! " hahaha... bapak merah muka masing-masing . geram lak kena tengking...apa ingat kami ni penyamun pa..hotak la....lau dia pikir camtu..lau tak nvm... ala, lagipunn dah kedai tu jual hp and topup , so what's wrong ? ...  "err,nk topup la,hotlink ". aku tolong cakapkan kat kawan aku ni..


disebabkan kami kuat makan topup, aku pulak singgah kedai topup tu... nak beli hot ticket ... jimat sikit an.... ni kira lepas beberapa hari kes pertama aku and kawan aku kena tengking....  "em, hot ticket ada tak ? ".   "15 !" ... "yang 8 ? " 15 je ada ! " hahahah... viva la.... geram gila ... da r jenis tak pandang muka orang... sok-sok Adriana Lima aja. 


aku bukan apa an, aku kesian boss dia penat bayar gaji dia, dia nak rosakkan bisnes apek tu... haiiyaa... pesan la ni, plz la sgt-sgt kalo keja jenis-jenis camni, receptionist ke, akak topup ke... PANDANG MUKA CUSTOMER & SOPAN TIME CAKAP . tolong tauk muka masam and perangai beban tu kat rumah yer... 
not good...not good...  

Tipu .

Assalamualaikum.


ni ada 3 situasi kenapa aku cakap lelaki suka menipu. 




big- fat-liar.






1 . Bersama rakan lelaki.. call awek . sambil pura-pura nanges,ala tarik cket je bunyi kat hidung "sedihnya malam tadi u cakap i curang, mana ada i study la..u jgnla cmni..plzzzzz" . padahal time tu gak kawan-kawan dia tengah gelak beramai-ramai sambil tutup mulut . aku pernah nampak ni dekat library, mamat parang tungkul hulu patah ni dok betul-betul depan aku, satu meja. aku dengar dia nangeh palsu. and kawan-kawan dia tengah tahan gelak. jahatnam gila.nak je aku baling buku aku kat muka dia.



dorongan .




2. bersama best friend. ni jadi time aku tengah lepak dengan member aku. Dia call awek dia, aku pon tumpang cakap sekaki la dengan awek dia tu... then aku tersebut pasal something yang member aku ni cakap kat awek dia, dia tak buat. erk. awek dia pon "betul ke ika, betul ke ***** buat, dia ckp dia tak buat dah, samggupnya.."*dalam nada bingung berbaur bengang . 
 disebabkan aku kenal member aku ni lagi lama. aku tutup kesalahan dia. aku cakap "tak, ika kiding je". *sambil senyum nakal kat member aku. bedebah la....aku tak sengaja. 




3. bila berjauhan dengan awek . situasi ni jadi dekat orang terdekat dengan aku. time ni hubungan depa dah di hujung tunduk kobau, si awek tu nak break sebab boy dia curang and penipu . ni apa boy dia cakap , "u, i sakit la....i sakit buah pinggang... i tak kisah u nak tinggal i ... i nak cakap ni, i boleh hidup pon tak lama... i tanak cakap dekat mak i, dia tak da duit nak tampung kos operation i..i tanak dia  sedih " . bajet suci gila ayat boy dia. 2-3 hari camtu.... tiba-tiba boy dia mintak maaf cakap " i just nak mintak simpati u sbb i tak nak kehilangan u " ciss . Padahal boy dia dah promised bagai nak ubah sikap . "Demi Allah " pulak tu.. 






Actually, aku pon tak paham awat nya depa ni nak tunjuk hebat sangat dengan menipu. and ada pulak eh depa kategorikan "a good and a bad liar " heh, 




haha, ni balasan . sakit? alololo.
                
p/s : suami aku nanti pon laki gak.. erk.

"Mangsa" kucing .

Assalamualaikum..




err, acually... aku kena keja OT... so cam penat cket....nak online bagai... aku pon tapaham sal camtu an, pewhay aku kena OT an... dak praktikal je pon... papur pon, i like my ladyboss! keja byk, ajar aku erti RAJIN :)))  

malu gila tadi, pas record semua, aku cop kertas-kertas tu, n automatic akan lekat cop tu kat tgn aku bila aku putar dia...sebab aku salah parking cop tu dari awaai ag... then, time lunch aku kuar ar.... perrghh.... muka calit cop we... kekekehh...




cutiess and papanya. haha






mungkin aku tak perasan pegi pegang muka aku ngan jari seblum tu, dah r time lunch kuar g mrata... time nk solat zohor aku tgk cermin baru perasn...haha.... member aku ah cakap dia ingatkan kucing cakar muka aku, tu dia tak habaq papew... gila ah... malu aku....huisshhh.... dengan pegi bank bagai... haha...err... harap-harap orang laen pon nmpk cam kucing cakar la tadi... :PP




p/s : OT 1/2 hour je.haha....

Harrazdani ajak masuk bloglist !

Assalamualaikum.


err...
4 the first time...
aku berminat nak join ni..(sbb rasa rajin cket dah blogging).
ni pon sbb aku tgk kat blog cik azzah..
even 1% je chance aku nak d "bloglist" kan... kehkeh...

okay,

apa.
ha...  3 sebab knp bloglist penting :

1. tgk la blog aku ni, apa tak pentingnya... penyakit malas layan blog dulu bagi impak...  kurang visitor... cewah...so, kalo blogger yg agk femes put us kat bloglist "beliau" ehem2 ..... mesty org cakap "blog ni pon mesty besh sbb si femes ni letak kat bloglist "beliau"... hoho.. then, ada la org datang usha blog kita.eerr. (hopefully).

2 . ADUS ! bila daah dok dalam bloglist "beliau".... leh gak aku komen entry "beliau" selalu, sebab tolong traffic aku dgn letakkn aku kat bloglist "beliau"... hahaha...i mean, bantu membantu an...

3. Get friend, get follower(s), get spirit to blogging !

JERAWAT DAH HILANG .hip-hip hooray...

Assalamualaikum.
haha..
i'm coming home,
okay... disebabkan mungkin ramai orang tahu... aku pon nak bagitahu kepada orang-orang yang tak tahu..sebab aku pon baru percaya maklumat ni betul .


ubat gigi. leh kecutkan jerawat.... and hilangkan terus...
parut pon takder cam pakai oxy ada parut hitam...  
take time 3days camtu.... ikut saiz la... s ke m ke l ke xl ke.
better letak ubat gigi time first perasan jerawat tu naik . 1st outbreak gitu.


eerrr...yang ni utk sapa yang naik jerawat 1 2 camtu je la... yang kulit bmasalah jerawat jgn laa... baik p NY ke apa ke.




hang ni , ada jerawat pon cantik gak la !




okay..


p/s: ayah ! i love u so much . mwacs-mwacs-mwacs.

Donut .

Assalamualaikum.


hehe....today...  disebabkan aku gedik-gedik shopping ...


aku dapat donut !!


haha.... 






p/s : ganti handphone lama aku yang cakap pun da dgr suara sendiri tu...sekali aku sendawa...aku tuduh caller tu yang sendawa...hukhuk...

kesiannya dia.

Assalamualaikum.


haritu... time aku kuarr company tempat praktikal... er... aku ternampak laa.... pacik tu.. naek gerek (basikal) ... okay... then..aku usha r memanjang sebab time dia kayuh gerek dia tu, cam slow gila padahal tengah jalan raya.....cam takut aku aw....lagi...aku ushaaa.... bawah... masyaAllah... kaki dia ... patut la pon.... bila keta blakang dia an, dia cam tolak-tolak gerek dia tu dengan kaki dia.... yaALLAH... siksanya..... nak ketepi la sebab tengah jalan ann....actually, dia mai opposite dgn aku.... nak lintas la tu....da sampai tepi.... jalan... dia mula la kayuh balik..... emm... aku doakan dia bahagia dengan hidup dia.... 


macik bawah ni na jadi kucing.last jadi oku.




yang ni pulak. tuhan bagi okay, dia ubah jadi oku .
p/s : Jocelyn wildenstein. 

my dik owl :((

Assalamualaikum...


:((


pagi tadii.... cam besaa r aku bangkit awai... semayang....suboh...ha kuaq dah utara....haha..
okay... pastu an.... aku tgk kat jalan raya depan rumah aku tu... pergghh...makai....ada kucing yang telah diambil rohnya :((dah macam daging cincang kau.... teruk kau....
ayah aku pon pegi r nak tgk and sambil buang sekaly kucing tu dari jalan...gila ah kalau biar...lunyai...
and..... out of the biru .... :(( my dik owl ! ouhhh noooo....way :((




sumpah sedih... :(( i need somebody... :((


abang aku yang GAGAH tu kan.... (ceh).... masuk dalam rumah...nangeh we...... teresak-esakkk.... uhuuk2.... so sweet....aku nangeh no wonder la kann.... ni dia...wakakaka..boy pon nangeh bila benda yang depa sayang pergi....(i mean, awek pergi terkecuali )...


btw....dik owl mlm tadi .... lepass makan terus hilang... dan pergi ...forever... 




p/s : elakkan daripada langgar kucing kalo drive tu k.... i miss him ...  isk...isk ..



practical training !

Assalamualaikum..


ni entry malam tadi....


em. actually, aku tak brapa ada mood r 2 3 4 hari ni... mawu je la kan... apa yang aku nak... aku usahakan...sia-sia jer ....semua aku buat serba tak kena je aku rasa ... tahlaa... lemah.. down.. macam-macam aku rasa... no wonder la... kalo btambah lagi pesakit kat tanjung rambutan....




okay. btw. aku practical dah 3 days. haha. okaylaaa gak... Alhamdulillah..... boss aku chinese... so far so good.....just keja penuh laa...tak sempat pon nak tengok blog aku ni...haha....


okay. gtg.



nyte :))


malam ni nak mimpi imran abbas dtg office!
 (eh suka hati hang je nak atur mimpi yer nur zalika.)
p/s:sal laa melayu giler muka mamat ni...
melayu pon agk sush aku  nak tgk camni. haha

Kenapa aku minat Nickelback?

Assalamualaikum..

Errr...first...takziah kat mangsa tanah runtuh kat Hulu Langat... Al- Fatihah... 

okay..back to topic... knp aku minat Nickelback ?
auhh... mesti r sebab maggie d kepalanya... (tp dah jadi bihun pon skunk ) ...
err...taklah...
aku minat TERUK kat dia sebab semua lyrics lagu dia lovely sweet dolly molly baby doll cutie pie... Seriuss...ly..
Genre Alternative rock yang dia bawak suit sangat dgn dia... first aku dgr lagu dia... HOW YOU REMIND ME . time aku form 2 camtu...rasanya.... and...lagu ni the most played song kat U.S time 2002.... and dapat grammy award for record of the year ... yeah! ahaaha


auu.... falling in love wee...sweet sgt.... and lagu someday...bikin gue nangeh tuu..... dah semakin dewasa nampaknya aku ni... sikit-sikit nak sedih...nak nangeh... lalalalla.....







mister POTATO !

Assalamualaikum...
it's black and yellow... Hello !
haha... tak habis-habis...

ookayyy... umo aku da btambah lagi stahun almost 4 weeks yg lepas... errrr... like u all care kan.

okay...no tears....  

actually,

aku perasan..dsbbkan aku malas nak jg kulit campur dgn kbzzzan tlampau... macam-macam jadi kat kulit aku ni..

errr...dulu time form 5,masa kulit burn teruk kawat bwh mentari, aku dengan penuh semangat kerajinan semut masak potato....genyeh-genyeh....tempek kat muka...mati-mati nak hilangkan burn... mmg hilang...dulu gak aku tringat ag aku amek daun jambu blakg rumah boh kat jrawat....amek timun letak mata....pakai pure & mild yg mgebukan kulit....garnier yg okayla....time tu...lalalala....try sumer jenis produk baru kat market...haha...dahsyat r time remaja - remaja....eh..awal-awal remaja...

dsebabkan maleh sgt..aku pakai loreal baru-baru ni...ingat leh dapt kulit cun cam model-model cina tu...but bolelaa laaaa jerr... aku pakai facial wash, krim mlm yang fairness revealing transparent rossy whitening with toner and spot corrector..lalalalla........ okaylaaaa....tp cam kring cket la kulit aku... serius..... but agak memutihkan kulit laaa.....


now, facial wash?aku pakai simple...yg moisturizing punya....okayla..
night cream..i used potato ! haha... i mean... air perahan...
besh... dapt hilangkan minyak... and reduce kulit kering...
kalo hampa try tak mjadi apa-apa jgn pakat kung fu aku dah la... maw lari p india aku !


p/s : aku suka la tgk ANAK kepada mamak yg nikah dgn melayu kulit cerah... :)) kacak & comel sgt...
       berook takmakan duit ag..lembab...so, aku tak dapt letak apapa gambar utk tatapan . huhu

Kecilkan saiz pori-pori

Asslamualaikum.. 
It's Black and Yellow. Hello !
hehe...teringat lak Bee movie yang comel tu...
okay... my story for today is..... 
penampar muka sendiri !
tak lah...
aku nak citer cket pasal tips camna nak kecilkan pori kat muka hampa.... ni utk sapa yang memerlukan je lah..
ala...pori ni cam lubang-lubang kecil kat muka hampa....dekat pipi ke, kat dahi ke, kat dagu ke camtuu ar.....ala confirm la hampa taw :) ..
pori-pori ni kdg2 le tersumbat and simpan minyak dalam tu.... hampa suka kerr?kalo tak suka jum la amalkan apa aku nak bagi tips ni... 




pilih je ais batu ni yang mana 1 nak..



nak minimize pores ni leh je taw gunakan air berais and ais batu tu sendiri...
okay... 


1.hampa le je percikkan air ais ke muka hampa dan gosok slow2 kat pores hampa...


2. then, le gak gosok muka hampa dgn ice cube slow2 gak.... kat pores tu... InsyaAllah... kurang la pores hampa tu 


Okay sapa2 yang kulit dia bminyak tu, kena la selalu buat exfoliation... dulu aku pakai yang nano white punya exfoliate time form 5...and st.Ives punya scrub time part 1 time 2009 camtu...skunk?aku MALAS! haha.... utk 2 2 product yang aku pernah pakai tu..aku rasa yang nano white punya lagi okay untuk aku...le je pakai hari2...tapi kalau yang st.ives tu tak sesuai sangat la pakai hari2...cam kering sangat kulit aku....kalo utk oily skin le r pakai hari2 st.ives aku rasa....kalo nak pakai st.ives pakai je lah seminggu sekaly untuk kulit yang tak oily sgt.... insyaAllah effective r!


semua ni based on experienced aku sendiri ... sebab aku dulu suka cuba product baru.....tak pernah statik... ala...Remaja kan suka mencuba......



p/s: Gud luck for those yang amek final 20 April ni .! :) & kpd sapa yang nak try tip ice cube tu.....

ARABIC SONG! OMG!

49 yo? perghh 
ASSALAMUALAIKUM
Moshi2....  MENYAMPAH GILA BILA SIAP DAH NAK P KELAS..TIBA2 TAKDAA!!
omg..omg..omg.....he's so hot...(tiba2 an aku menjadi gediKss!!hehe).. First time i "saw" AMR DIAB/49/m/Egypt....when he sang... Tamally maak = Always with you... haha....dap nak mati.....and honetly,aku da semakin sukakan lagu2 arab.. okay2.... da r lama aku tak post....tiba2 gelojohh camni pewhall....k, fyi... final aku start 20 April ni merangkap sehari before birthday aku.....sedih la kalo hampa cakap lantak hang la bila pon befday and final hang....:'( (buweekkk)....  so,aku agak bz myiapakan assg,final project and study untuk test 2... dad y aku cam tak sempat nak post untuk tatapan sesaper yang rindu kat aku kan..hehehehe...blink2 ;)..

baru kejap, my old skol friend calling... citer2 sal buah hati dia....mamat ni aku ta sangka dgn tiba2 romantic giler ngan awek dia...... Actually, aku terfikir gak la.... untung ke dapat boy romantic cam kawan aku ni..ke lebih baik yang simple2 je mcm si farhan  tu... em... yelah... lelaki romantic ni layan girl cam puteri far far away*....sat2 surprise....sat2 candle light dinner....sat2 diamond ring...sat2 flowers...tapi betul ke camni definisi lelaki romantik? lantak la....pening nak fikir sal cintan pg2 camni....-end-



nerd guy yg camni mampu kalahkan romantic guy !
p/s: kalo matsujun jelah nerd guy tu...hehe




okay2..actually,aku truja TERUKkk dgn benda camnii mmndgkan sem pan practical....iaitu d alam pkerjaan almost 5months... hampa pernah buat personality test tak wee?? my lovely sir AIS310 cakap le buat kat MBTI... Aku nak la cuba....last-last tgk kena bayar lak... aloooor...ni lemah ni :( um,so aku pon terjumpa la 1 web PERSONALITY TEST FOR FREE ... haha... dengan kedekutnya nak buat MBTI,,aku pon buat je la yang ni kan.... nak kata accurate tu..boleh la tahan.......lepas aku jawab semua 41 soalan... --->  IKA'S PERSONALITY TYPE : "Spontaneous Idealist" ... yeah.... i'm! hehe...
ha,oh lalala...aku lupa nak gtaw.... dalam careers yg fit dgn aku tadak pon project manager..hakhak....gelak la kat aku ramaaaai2...um :( 

p/s :tittle arabic song.. sai laen je lebeh kan? hehe......




OH god forgive me when i whine

Assalamualaikum..
hey there! 
perlis tercinta ni baru je lepas habiss masalah banjir....aku ni sbg mangsa banjir tak sempat la nak post sumtink untuk tatapan sesaper yang rindu..maaf eh...hehe......saja ja bajet ramai baca blog aku..lalala... Actually, aku da buat 1 entry 2 hari lepas...tiba2 lak hang bila aku nak post!! sakit jiwa TERUK aku! da r fb kena hacked... haish... idk sapa yang jaat buat camtu...:((( BENCI ! 


roomate aku cakap cam muka aku?gila tak le blah!
kalo aku camni da lama aku makan hacker fb aku!! 
    




btw, aku nak share 1 lagu ni ngan hampa...kalo hampa pon dah bpuluh kali layan lagu ni,shiok an?bukan apa,aku tergoda nak mati sebab ini lagu buatkan aku nangeh..wuek3... so, selamat mendengar..... HALWA TELINGA NI................. 
oh Gog forgive me when i'm whine...




video



p/s...sesapa yang selalu tak puas hati dengan apa yang dia ada....ingat la,ada je orang lain yg 2x ganda lagi teruk dari hampa... :) bersyukur k...

Mall dan lelaki gatal !

Assalamualaikum..
rindu tak wee?? otey. tak .
erm.. perasan tak ada post terbaru yang aku delete.. hehe...
post tu just untuk dikongsikan sebentar je dengan reader(s)...




nak share ni...


semalam an aku kuar la dengan kawan2 aku g alor setar jer... jauh gak r... bawak moto dari arau ke alor setar..
rasa cam bontot dah hilang.... perghhh.... da r hujan lak tu.... mmg cari nahass....
em... kami smpai sana dalam pukul 1 pm camtu r... lepas masuk tandass mencantikkan kembali pakaian masing-masing di hadapan cermin... kami pun masuk r mall .... okay..








Time dalam tu, aku berbalas- balass mesej dengan mak kesayangan.... tiba2.... dengan bengong buta tuli.....(ha amek) ... ada sorang pemuda ni.... dengan bangangnya jalan opposite aku....then sampai kat aku jer...teruss berpura2 terjatuh...and tempat jatuh dia atas bahu aku...then sambil tersenyum seperti kerang bussukk dia cakap "sorry" and terus blahh.. WTH ...



aku da 2x kena dengan lelaki camni... aku tak paham betul la..... kenapa eh ada je jantan tak berwibawa camni dalam mall......gila rude, bila orang tengah busy je.... depa masuk line...nak sentuh perempuan bukan muhrim....aku rasa spesies camni kena cepat kahwin....huh.... plzz r... jgn libatkan aku kalau hampa teringin sangat pun nak landing we!


kepada lelaki tu... aku maafkan hang kalau farhan dapat tumbuk perut hang...




WARNING !


to my beloved reader(s)... hati2 dgn rude boy camni time berjalan dalam mall...



sedap ar bear ni pelok.haha.













jika "dia" ketuk?

Assalamualaikum....


hehe(gelak nakal)....
1 hari tu.... senior kepada kawan aku g toilet... kira time tu pukul 3pg cmtu r kan.....
dia pun memenuhi la tangki jamban yang mmg almost full dengan
bahan2 terbuang dari badan kawan2 dia yang laen... time tengah mengeluarkan bahan kat toilet no 5......






kucing hitam yang selalu dikaitkan dengan kisah2 mistik and alam
paranormal.... 









someone knock the toilet door sambil bercakap....suara yang bercakap tu...milik "kanak2".... the 1st door....


dia ketuk pintu "tok.....tok.... tok...." pastu dia cakap  "satu takdeerrrr oranggg"......


 then kat 2nd toilet..... 


dia ketuk  "tok...tok....tok.... dua pun........ takderrrrr oranggg....."..... 


then kat pintu toilet no 3....


 dia ketuk "tok...tok...tok........tiga????alaaaa.... tiga punnnnn takderrr oranggg......


dah sampai toilet no 4 ..... 


ketuk lagi  " tok...tok....tok........... empattt???........ emmm....takderr orang lagi ..."


pergggh....senior ni dah cuak gila mati dah....... takkan la time2 camtu ada kanak2 main sorok2 dalam toilet kan....


kat toilet no 5..............  "tok.....tok....tok.......Limaaa????...Lima....hihihihihihihihi...Limaa....."




 dalam "kanak2" tu sebut je lima.... senior tu dengan panik tahap petala kelapan (sayang Hlovate lebeh,hehe) terus buka pintu and lari sekuat
 hati sambil tutup mata..... sampai2 bilik.......berkelumus selimut......
pergh... bayangkan lak lau tiba2 "kanak2" tu ikot dia and duduk ats almari sambil pandang dia yang tgh berselimut tu !!! ya Allah....jauhkan semua ni.... Amin3....


gambar ni je aku "mampu letak" nak menggambarkan "kanak-kanak" camtu....
hehe...


                                  




Somewhere hidden in this deep FRIENDSHIP is deep LOVE

Assalamualaikum
Ketenangan yang tak dapat digaambarkan dengan mengingati pencipta kita Allah SWT :)
...
aku ada cerita cket sal lecturer roomte aku... aku ringkaskan k..dia tak pernah tahu yang dia cintakan tunang dia sebab dia dengan tunang dia best friend since form 3 ..tunang dia pun seumur hidup tak nah cam cakap i love u what  so ever lar kat dia.... okay..ada orang datang nak merisik lecturer ni....pastu bestfriend dia ni pun terus merisik dia gak...then, dia pilih bestfriend dia, depa bertunang sebab masing-masing tak leh hidup jika salah sorang takder di sisi...mak dia pun setuju sebab lelaki ni selalu ada kat sisi anak dia pada masa senang or susah.....and dua-dua terlalu-lalu rapat la dengan family masing-masing...
it will be better if i'm on the phone with u :)

  pastu...kira dalam berapa hari je ag kan nak kahwin...depa kuar jumpa an.....time berjumpa tu si lelaki tu buat lawak bodo antarabangsa lar...(aku suker lelaki cute-funny camni)....kebetulan si lecturer tu mmg xsuka gelak biler time nak dekat exam sebab takut ilmu keluar..... disebabkan seblum ni dia dah pernah gtaw kat tunang dia sal tu ,and tiba2 lelaki tu buat gak lawak time dia nak dekat exam...dia pun majuk lak...hukhuk...lelaki tu ajak dia teman lelaki tu balik rumah lelaki tu, dia tanak...majuk...



  dah bper hari tak contact.... perempuan majuk lakan...mesti tunggu si jejaka pujuk ..erm, mak lecturer tu pon suruh la si lecturer tu call lelaki tu...nak buat persiapan perkahwinan kan...dia dengan rasa bengang lelaki tu tak pujuk2 dia sejak aritu terus call lelaki tu... mak lelaki tu pun pick up ... " **** dah meninggal(suara sebak) " .......................... 

dengan terkejut beruk lecturer tu blur2 dot com giler.... dia cam tergamam....rasa gelap je.... the next day, abg si lelaki tu datang....dia citer yang si lelaki tu kemalangan time jalan pulang balik rumah.....meninggal....dunia....family depa tak gtaw lecturer tu sebab nak exam...roomate aku cakap...lecturer dia time tu cam dah lupa tuhan....selalu try nak bunuh diri cam kelar tgn what so ever la.... dia dah rasa gelap sangat dunia dia...kehilangan yang amat-amat besar bagi dia...time tunang umo lecturer tu 20 camtu r....dia cam terkontang-kanting hidup tanpa orang yang selama ni sepanjang hidup menemani dia....
please bring me with u :((
p/s : tingin nak kai lens kaler ni...n dapat kulit cantik cmni :)one day!!nak gk!!


dulu dia kenal dgn lelaki tu biler depa suka gaduh2...then jadi best friend sebab lelaki tu suka dengar segala luahan rasa lecturer tu....selalu kongsi2 masalah bersama...di mana2 je lelaki tu mesti ada di sisi dia....susah senang bersama...


and pastu baru dia SEDAR.... dia SAYANG & CI NTA sangat2 kat lelaki tu...perkataan yang dia dan lelaki tu tak sempat luahkan time bersama dulu.......betul kan..kita akan rasa sangat-sangat menghargai orang tu bila dia dah betul2 takda lagi di sisi kita...um....yang lagi sadis...pas bper ari pemergian tunang dia bertemu Allah SWT...dia buka emel dia...and ada 1 emel dari  arwah tunang dia tu... "saya sayang awak sangat-sangat,walaupun jika awak tak sayang saya tapi saya tetap sayang awak sangat-sangat sejak dari dulu lagi "emel tu seblum depa lecturer tu majuk2 manjer...

    last....umo 21... lecturer tu kawin ngan lelaki first yang datang merisik dia dulu  tu walaupun tanpa apa-apa perasaan... lelaki tu lar yang sedarkan lecturer tu tentang kehidupan...sampai skunk dia still dgn suami dia tu...umo dia 29 tahun skunk..... dia jadi lecturer kat sini sebab dulu tunang dia yang meninggal tu study sini...... kebetulan tunang dia muda setahun dari dia....dia ada cakap kat tunang dia tu dulu, dia nak jadi lecturer tunang dia... um... biarpun dia tak sempat jadi lecturer tunang dia tu....dia still gak nak ada di tempat yang tunang dia pernah study .......... dia cakap.... dia sayangkan suami dia sekarang ni, tapi tak seperti sayang dia yang mendalam pada tunang dia yang meninggal dunia tu..and dia bersyukur dia tidak terus tersesat di saat tak  dapat terima kenyataan bila tunang dia PERGI BUAT SELAMANYA.............




tears drops on my hand.. hand that u will hold when I'M YOURS :(