Somewhere hidden in this deep FRIENDSHIP is deep LOVE

Assalamualaikum
Ketenangan yang tak dapat digaambarkan dengan mengingati pencipta kita Allah SWT :)
...
aku ada cerita cket sal lecturer roomte aku... aku ringkaskan k..dia tak pernah tahu yang dia cintakan tunang dia sebab dia dengan tunang dia best friend since form 3 ..tunang dia pun seumur hidup tak nah cam cakap i love u what  so ever lar kat dia.... okay..ada orang datang nak merisik lecturer ni....pastu bestfriend dia ni pun terus merisik dia gak...then, dia pilih bestfriend dia, depa bertunang sebab masing-masing tak leh hidup jika salah sorang takder di sisi...mak dia pun setuju sebab lelaki ni selalu ada kat sisi anak dia pada masa senang or susah.....and dua-dua terlalu-lalu rapat la dengan family masing-masing...
it will be better if i'm on the phone with u :)

  pastu...kira dalam berapa hari je ag kan nak kahwin...depa kuar jumpa an.....time berjumpa tu si lelaki tu buat lawak bodo antarabangsa lar...(aku suker lelaki cute-funny camni)....kebetulan si lecturer tu mmg xsuka gelak biler time nak dekat exam sebab takut ilmu keluar..... disebabkan seblum ni dia dah pernah gtaw kat tunang dia sal tu ,and tiba2 lelaki tu buat gak lawak time dia nak dekat exam...dia pun majuk lak...hukhuk...lelaki tu ajak dia teman lelaki tu balik rumah lelaki tu, dia tanak...majuk...



  dah bper hari tak contact.... perempuan majuk lakan...mesti tunggu si jejaka pujuk ..erm, mak lecturer tu pon suruh la si lecturer tu call lelaki tu...nak buat persiapan perkahwinan kan...dia dengan rasa bengang lelaki tu tak pujuk2 dia sejak aritu terus call lelaki tu... mak lelaki tu pun pick up ... " **** dah meninggal(suara sebak) " .......................... 

dengan terkejut beruk lecturer tu blur2 dot com giler.... dia cam tergamam....rasa gelap je.... the next day, abg si lelaki tu datang....dia citer yang si lelaki tu kemalangan time jalan pulang balik rumah.....meninggal....dunia....family depa tak gtaw lecturer tu sebab nak exam...roomate aku cakap...lecturer dia time tu cam dah lupa tuhan....selalu try nak bunuh diri cam kelar tgn what so ever la.... dia dah rasa gelap sangat dunia dia...kehilangan yang amat-amat besar bagi dia...time tunang umo lecturer tu 20 camtu r....dia cam terkontang-kanting hidup tanpa orang yang selama ni sepanjang hidup menemani dia....
please bring me with u :((
p/s : tingin nak kai lens kaler ni...n dapat kulit cantik cmni :)one day!!nak gk!!


dulu dia kenal dgn lelaki tu biler depa suka gaduh2...then jadi best friend sebab lelaki tu suka dengar segala luahan rasa lecturer tu....selalu kongsi2 masalah bersama...di mana2 je lelaki tu mesti ada di sisi dia....susah senang bersama...


and pastu baru dia SEDAR.... dia SAYANG & CI NTA sangat2 kat lelaki tu...perkataan yang dia dan lelaki tu tak sempat luahkan time bersama dulu.......betul kan..kita akan rasa sangat-sangat menghargai orang tu bila dia dah betul2 takda lagi di sisi kita...um....yang lagi sadis...pas bper ari pemergian tunang dia bertemu Allah SWT...dia buka emel dia...and ada 1 emel dari  arwah tunang dia tu... "saya sayang awak sangat-sangat,walaupun jika awak tak sayang saya tapi saya tetap sayang awak sangat-sangat sejak dari dulu lagi "emel tu seblum depa lecturer tu majuk2 manjer...

    last....umo 21... lecturer tu kawin ngan lelaki first yang datang merisik dia dulu  tu walaupun tanpa apa-apa perasaan... lelaki tu lar yang sedarkan lecturer tu tentang kehidupan...sampai skunk dia still dgn suami dia tu...umo dia 29 tahun skunk..... dia jadi lecturer kat sini sebab dulu tunang dia yang meninggal tu study sini...... kebetulan tunang dia muda setahun dari dia....dia ada cakap kat tunang dia tu dulu, dia nak jadi lecturer tunang dia... um... biarpun dia tak sempat jadi lecturer tunang dia tu....dia still gak nak ada di tempat yang tunang dia pernah study .......... dia cakap.... dia sayangkan suami dia sekarang ni, tapi tak seperti sayang dia yang mendalam pada tunang dia yang meninggal dunia tu..and dia bersyukur dia tidak terus tersesat di saat tak  dapat terima kenyataan bila tunang dia PERGI BUAT SELAMANYA.............




tears drops on my hand.. hand that u will hold when I'M YOURS :(


2 comments:

diana said...

uuuwwwww..huhuhuhu..mcm novel plk....huhukkk...cdih pn de....2 la jodoh ngn suaminy....

ikaAki said...

haha....erm...ada gk r cam novel kisah mdame dy ni...
yurp...jodoh depa.... semoga bkekalan :)